Deltagare hos MediaCopy

Välkommen till en utvecklande och spännande arbetsträningsplats hos oss.

På MediaCopy arbetar vi med digitalisering av historiskt material, genom att scanna, redigera och registrera foton och textmaterial. Det kanske låter svårt och tekniskt men du behöver inga förkunskaper alls för att börja hos oss, vi lär dig allt du behöver för att komma igång.


Som deltagare hos oss får du en egen arbetsplats med dator och scanner. Du får ta del av kulturella skatter från världens alla hörn och jobba i din egen takt med ett utvecklande projekt, som anpassas efter dina intressen och din kunskapsnivå.


Förutom att scanna och att arbeta med Photoshop Elements får du träning i allmän datoranvändning och möjlighet att gå kurser i exempelvis Officepaketet, internetanvändning och avancerad bildretuschering. Vi lägger utbildningen efter din nivå och har idag deltagare som är allt ifrån vana tekniker till de som knappt suttit vid en dator tidigare. Ju mindre man kan från början - ju mer finns det att lära, vilket gör sysselsättningen stimulerande, rolig och lärorik.


Du får tillgång till internet, skrivare och telefon och kan vid sidan av din arbetsträning söka jobb. Våra handledare ger dig aktivt stöd i ditt jobbsökande och hjälper dig med bland annat till nya vägar att hitta jobb, skriva cv och tips för att komma framåt.


Vi samarbetar med flera muséer och lokala hembygdsföreningar. Alla med stort, varierat och spännande material. Se mer under Uppdragsgivare.


Är du intresserad av en bra och utvecklande arbetsträningsplats? Hör av dig för att boka in ett studiebesök!